Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Hur man underhåller resultatet av tandblekning och förebygger missfärgningar

Att investera tid och pengar i tandblekning kan ge dig ett strålande vitt leende, men det är viktigt att underhålla resultatet för att behålla leendets lyster. I den här artikeln delar vi tips om hur du kan underhålla resultatet av tandblekningen och förebygga missfärgningar, så att ditt leende förblir vackert och fräscht.

Tips för att underhålla resultatet av tandblekning

Håll en god munhygien

En grundläggande del av att underhålla ett vitt leende är att upprätthålla en god munhygien. Det innebär att borsta tänderna minst två gånger om dagen, använda tandtråd dagligen och skölja med munvatten för att minska plack och bakterier som kan leda till missfärgningar.

Regelbundna tandläkarbesök

Se till att besöka din tandläkare regelbundet, minst en gång per år, för en professionell rengöring och undersökning. Detta hjälper till att avlägsna ytlig missfärgning och plack som kan ha ansamlats på tänderna, samt att identifiera och behandla eventuella orsaker till missfärgning, såsom karies.

Undvik missfärgande livsmedel och drycker

Konsumtion av vissa livsmedel och drycker kan bidra till missfärgning av tänderna. Försök att undvika eller begränsa intaget av sådana ämnen som kaffe, te, rött vin, läsk och mörka bär. Om du väljer att konsumera dessa, skölj munnen med vatten efteråt för att minska risken för missfärgning.

Sluta röka

Tobaksrök innehåller skadliga ämnen som kan orsaka allvarliga missfärgningar på tänderna. För att behålla ett vitt leende är det viktigt att sluta röka och undvika alla former av tobak.

Använd en blekande tandkräm

Det kan vara till hjälp att använda en blekande tandkräm som innehåller slipmedel eller kemikalier som bryter ner fläckar på tänderna. Använd en sådan tandkräm i kombination med din vanliga tandborstning för att bidra till att upprätthålla ett vitt leende.

Gör touch-up-blekningar

Efter din första tandblekningsbehandling kan du behöva göra touch-up-blekningar med jämna mellanrum för att behålla det önskade resultatet. Frekvensen för touch-up-blekningar beror på din livsstil och hur snabbt missfärgningar återkommer. Din tandläkare kan ge rekommendationer om hur ofta du bör göra dessa touch-ups baserat på dina individuella behov.

Genom att följa dessa tips för att underhålla ditt vackra, vita leende och förebygga missfärgningar, kan du njuta av långvariga resultat från din tandblekningsbehandling. Kom ihåg att en god munhygien och regelbundna tandläkarbesök är viktiga grundstenar för att behålla en frisk och strålande mun.

Läs mer om vår behandling

Skalfasader

Med skalfasader kan du enkelt och permanent korrigera missfärgningar, ojämnheter och tandskador. Utforska vår skonsamma och skräddarsydda behandling med porslinsfasader för ett naturligt leende.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.