Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Våra behandlingar
På Mariatorgets tandläkarmottagning erbjuder vi allmäntandvård för vuxna, från små tandlagningar till avancerad tandkirurgi. Vi är specialiserade på estetisk tandvård och rehabilitering av bett som saknar en eller flera tänder. Med vår långa erfarenhet inom tandimplantat och den senaste teknologin inom datorstödd kirurgi kan vi erbjuda kortare behandlings- och läkningstider med mindre obehag efter ingreppet.

Hos oss är behandlingskvalitet och långsiktig vård för både gamla och nya patienter centrala värderingar. Vi följer höga kvalitetsstandarder med hjälp av Qdents kvalitetsledningssystem.

Läs vidare för en översikt över våra vanligaste behandlingar.
Vanlig koll
Undersökning
Att gå på regelbundna tandläkarbesök är avgörande för att förebygga kostsamma och omfattande tandbehandlingar. Genom att upptäcka och behandla eventuella skador och problem i ett tidigt skede kan din tandläkare hjälpa dig att bevara en god tandhälsa. Vid undersökningen genomförs en grundlig kontroll av tänder och tandkött, inklusive röntgenbilder.
Bli smärtfri
Akuttandvård
Tandvärk kan uppkomma plötsligt och det är viktigt att snabbt få professionell hjälp. Exempel på akuta tandproblem kan vara visdomständer som orsakar smärta, en fyllning som lossnat, utslagna tänder eller andra skador på tänderna till följd av en olycka. Vi strävar efter att erbjuda en akuttid samma eller nästkommande dag för att säkerställa att du blir smärtfri och slipper lida i väntan på en ordinarie tandläkartid. Under ett akut besök genomför vi en snabb men noggrann undersökning för att identifiera problemet och vidta lämpliga åtgärder.
Tandimplatat är en av de mest eftertraktade behandlingarna när det gäller att ersätta en eller flera saknade tänder. En av fördelarna med tandimplantat är att de ger en mer naturlig känsla och utseende än andra alternativ, såsom avtagbara proteser. Tandimplantat fungerar genom att en skruv av biologiskt kompatibla material sätts in i käkbenet där tandroten skulle ha suttit. Efter att skruven har läkt in ordentligt i benet, fixerar man en krona eller en bro för flera tänder på implantatet. Vi på vår tandläkarklinik använder oss av Straumann som leverantör av tandimplantat. Detta är ett av de världsledande företagen när det kommer till tandimplantat, och det ger våra patienter en trygghet i att vi använder högkvalitativa produkter. Våra tandläkare har expertkompetens inom implantatkirurgi och har många års erfarenhet av att utföra operationer på vår klinik.

Med den senaste teknologin inom datorstödd implantatkirurgi kan vi erbjuda en behandling som är mindre invasiv och som innebär kortare tid i tandläkarstolen. Detta ger våra patienter fördelen av att uppleva mindre smärta och obehag, samt snabbare återhämtningstid efter ingreppet.
1
undersökning
Vi börjar alltid med en noggrann planering av operationen och protetiken för att säkerställa bästa möjliga resultat. Genom att använda avancerade diagnostiska verktyg som skiktröntgen (CBCT) och digital scanning av bettet kan vi planera operationen och designen av din nya tand eller tänder med högsta precision och noggrannhet. Detta gör att vi kan minimera risken för komplikationer och säkerställa en smidig och framgångsrik behandling.
2
Operation
Vid operationstillfället används en guideskena som är speciellt framställd för ditt bett. Detta gör att vi kan placera implantatet med högsta precision. Proceduren utförs under lokalbedövning och implantatet opereras in och integreras med käkbenet. Efter operationen följer en läkningsperiod på vanligtvis 2-3 månader där implantatet fäster i käkbenet och skapar en stabil grund för din nya tand eller tänder. Under denna tid är det viktigt att du följer våra instruktioner för att säkerställa en god läkning.
3
Tandteknink
Vi använder oss av avancerad digital teknologi för att ta exakta avtryck inför framställningen av dina nya tänder. Sedan tillverkar våra framstående tandtekniker på Willa Tandhälsa en tand som matchar färgen, formen och storleken på dina övriga tänder. Tanden eller tänderna fästs sedan på implantatet. På så sätt kan du få tillbaka ditt vackra leende med en tand som ser naturlig ut och känns bekväm.
Invisalign
Tandreglering
Behöver du tandställning men önskar att det inte ska vara synligt? Invisalign kan vara det perfekta valet för dig. Som patient har du möjligheten att vara med och designa ditt nya leende. Med hjälp av avancerad 3D-teknik kan vi visa dig ett simulerat resultat innan vi ens påbörjar behandlingen. Vi kan korrigera trångställningar, sneda tänder och vissa bettfel genom att använda individuellt anpassade, nästintill osynliga plastskenor.

Hur går det till?

För att påbörja behandlingen behöver vi utföra en grundlig undersökning för att säkerställa att dina tänder är friska. Vi tar bilder och avtryck av dina tänder för att tillsammans med Invisalign planera din behandling. När vi har kommit fram till en plan kan vi visa dig en virtuell 3D-simulering av behandlingen. Om du är nöjd med resultatet kan vi beställa dina skenor. Du får en serie av skenor och byter till ett nytt par varje eller varannan vecka. Skenorna ska bäras dygnet runt, men kan enkelt tas ut när du ska äta eller borsta tänderna.Vi kommer att boka regelbundna kontroller under behandlingens gång för att säkerställa att allt går enligt planen. Tidsåtgången för behandlingen är individuell, men många patienter kan se resultatet på så lite som sex månader.
Snarkskena
Snarkskena
Att snarka är mest störande för omgivningen, men om det under sömnen även förekommer så kallade apnéer är det skadligt för dig själv. Vi har kontakt med läkare som utför sömnregistrering och genom denna kan se eventuella störningar. I förekommande fall utförs en CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) eller en apnéskena (snarkskena). Vi gör apnéskenor i olika modeller och har även tilläggsutbildning i detta.

Hur fungerar egentligen en snarkskena?

Andningsuppehåll orsakas oftast av att tungan faller bakåt i svalget. Då kan luftströmmen till och från lungorna helt eller delvis blockeras. Snarkskenan gör att vi kan fixera käkarna i ett framskjutet läge och därmed hindra tungan från att täppa till svalget. När vi mottagit en remiss från din läkare kan vi göra en undersökning och ta ett digitalt avtryck av dina tänder för att sedan kunna framställa din snarkskena. Därefter återkommer du till oss för att hämta och prova ut skenan. Vi ger även instruktioner om hur du ska använda och sköta den. Under behandlingens gång kommer du regelbundet på kontroller så att vi kan se att allt går enligt planen.
En friskare mun
Tandlossning
Tandlossning är en vanligt förekommande sjukdom i munnen. Det är en inflammatorisk sjukdom som drabbar tandens stödjevävnad, tandkött och käkben. Man lägger oftast inte märke till symptomen i början av sjukdomsförloppet, men vid en längre framskriden sjukdom kan man lägga märke till att tänderna blir lösa och har större mellanrum.

Vid behandling av tandlossning börjar vi alltid med en grundlig undersökning. Vi tar röntgenbilder av alla tänder och undersöker tandköttet. Din behandling är individuell och beror på svårighetsgraden av tandlossningen.Det är alltid bättre att förebygga en sjukdom än att behandla den. Våra tandhygienister är experter på att förebygga och behandla tandlossning, genom att avlägsna bakteriebeläggningar och ge dig råd om hur du bäst tar hand om dina tänder.

Ibland kan det vara svårt att få bukt med de fördjupade tandköttsfickorna. Då kan en operation vara ett alternativ. Syftet med behandlingen är att avlägsna infektiös vävnad, det gör tandläkaren genom att göra ett litet snitt vid tandköttet för att lättare kunna göra rent det sjuka området. Då tandlossning är en kronisk sjukdom är det av stor vikt att fortsätta gå på efterkontroller och stödbehandling hos tandhygienisten.
Ett vitare leende
Tandblekning
Ibland kan något så enkelt som tandblekning göra stor skillnad. Vi erbjuder hemmablekning med individuella skenor, och använder oss av Opalescence blekgel som endast går att få hos en legitimerad tandläkare. Med den här metoden bleker du dina tänder på ett bekvämt och säkert sätt och får ett resultat som håller länge. Vid det första besöket tar vi ett avtryck av dina tänder.

Du får sedan komma tillbaka en gång till för att få dina skenor och blekgel, vid det tillfället får du även instruktioner i hur du ska gå tillväga. Räkna med att använda skenorna i 7-10 dagar, under dagtid ca 4 timmar alternativt sova med skenorna på natten.

Vi rekommenderar dig att använda Opalescence tandkräm efter avslutad tandblekning för att undvika nya missfärgningar.
Allt fler uppsöker oss för att de är missnöjda med utseendet på tänderna, och kanske till och med undviker att le. Våra tandläkare har lång erfarenhet av att återskapa naturligt vackra leenden med porslinfasader. Tack vare dagens teknik kommer porslinet att ha exakt samma färg och utseende som den egna emaljen.

Anledningarna till att man kan vara missnöjd med utseendet på tänderna är många, här är några exempel:
  • Tänder med stora sprickor
  • Nedslipade tänder till följd av tandgnissling
  • Missfärgade lagningar på framtänderna
  • En ojämn tandrad
  • Skadat ytskikt på grund av yttre påverkan
1
Undersökning
Vi börjar med en grundlig undersökning och vid behov utför vi med tandblekning för att få bort ytliga missfärgningar från samtliga tänder.
2
Anpassning
Man kan behöva slipa lite lätt på tandens yta för att porslinfasaderna ska sitta fast ordentligt, ibland behöver man inte slipa alls. Därefter tas ett digitalt avtryck, det skickar vi till våra tandtekniker som tillverkar dina porslinfasader. Om vi behöver slipa på tänderna så får du tillfälliga kompositfasader i väntan på dina riktiga fasader.
3
Känn efter
Du får se dina tänder digitalt innan vi sätter fast tänderna. Vi kan också sätta fast dom med ett tillfälligt material så att du får känna efter om du är helt nöjd. Till sist cementerar vi porslinfasaderna permanent.
Alla våra porslinfasader tillverkas av Willa Dental som är framstående inom estetisk tandvård. Vi är även medlemmar av Swedish Academy of Cosmetic Dentistry.
Botox är ett välstuderat och effektivt läkemedel som historiskt främst använts för estetiska behandlingar då det har en muskelavslappnande effekt. På senare år har studier gjorts som visar hur effektivt botox är för att minska överbelastning i käkmuskulaturen. En femtedel av alla patienter uppvisar tecken på tandgnissling och sammanbitna tänder. Rörelseövningar i kombination med en bettskena är inte alltid tillräckligt och passar inte alla. Genom medicinsk muskelavslappning kan man bryta negativa inflammatoriska trender, minska smärta och besvär.

Botox i käkmuskulatur innebär en minskning av käkmuskelns funktion, detta innebär att en överfunktion blir betydligt svårare att uppnå samt att inflammationen får tid att minska. Till följd av att käkmuskulaturen får vila uppnås även en minskning av käkmuskelstorleken.