Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Våra behandlingar
På Mariatorgets tandläkarmottagning erbjuder vi allmäntandvård för vuxna. Det innefattar allt ifrån en liten tandlagning till mer avancerad tandkirurgi.

Vår inriktning är estetisk tandvård och rehabilitering av bett som saknar en eller flera tänder. Vi har en lång erfarenhet av att utföra tandimplantat med goda resultat där vi använder oss av den senaste teknologin inom datorstödd kirurgi. Det innebär kortare behandlingstid och läkningstid men även mindre obehag efter ingreppet.

Behandlingskvalitet och långsiktighet är centrala värderingar för oss och för både gamla och nya patienter. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetssäkring med hjälp av Qdent kvalitetsledningssystem.

Läs nedan en sammanfattning av våra vanligaste behandlingar
Vanlig koll
Undersökning
Att gå på dina regelbundna tandläkarbesök är ett bra sätt att undvika stora ingrepp och kostnader. Din tandläkare kan då upptäcka eventuella skador eller besvär i ett tidigt skede. I undersökningen ingår en noggrann kontroll av dina tänder och tandkött, inklusive röntgenbilder.


Bli smärtfri
Akuttandvård
Tandvärk kan komma plötsligt och då är det viktigt att få hjälp snabbt. Exempel på akuta tandproblem kan vara visdomständer som besvärar, en fyllning som lossnat, utslagna tänder eller andra skador på tänderna till följd av en olycka. Vår ambition är att erbjuda en akuttid samma eller nästkommande dag. Syftet med ett akut besök är att du ska bli smärtfri och inte känna besvär i väntan på en eventuell ordinarie tandläkartid.
Tandimplatat är den mest efterfrågade behandlingen när man saknar en eller flera tänder. Ett tandimplantat ersätter den naturliga tandroten. En skruv av biologiskt kompatibla material sätts in i käkbenet där tandroten skulle ha suttit. På implantatet fixerar man en krona eller en bro för flera tänder.  Vi använder Straumann som leverantör av våra tandimplantat, de är världsledande inom tandimplantat och det är en trygghet för våra patienter och tandläkare. Vi har expertkompetens inom implantatkirurgi och utför regelbundet operationer på vår klinik.

Hur går det till?
1
Planering
Vi börjar med att planera operationen och protetiken. Med hjälp av skiktröntgen (CBCT) och en digital scanning av bettet kan vi planera operationen och designen av din nya tand eller tänder.
2
Operation
En guideskena framställd för ditt bett används för att med precision kunna placera fixturen. Under lokalbedövning opereras fixturen in och integreras med käkbenet. Därefter återstår en läkningstid som brukar vara 2-3 månader.
3
Tandteknink
Vi tar ett digitalt avtryck av dina tänder. Våra duktiga tandtekniker på Willa Tandhälsa tillverkar din nya tand som slutligen skruvas eller cementeras ovanpå fixturen.
Invisalign
Tandreglering
Behöver du tandställning men vill inte att det ska synas? Då kan Invisalign vara ett bra alternativ. Här kan du som patient vara med och designa ditt nya leende och med 3D-teknik får du se ett simulerat resultat redan innan vi påbörjar behandlingen.

Med hjälp av nästintill osynliga plastskenor korrigerar vi trångställningar eller sneda tänder och även vissa bettfel. Skenorna är individuellt anpassade och flyttar dina tänder stegvis till önskad position.

Hur går det till?

Innan vi påbörjar behandlingen behöver vi göra en grundlig undersökning för att säkerställa att dina tänder är friska. Vi tar bilder och tar avtryck av dina tänder.  Efter att tandläkaren tillsammans med Invisalign planerat din behandling kan vi visa din behandling i ett virtuellt 3D-program.

Om du känner dig nöjd kan vi beställa dina skenor. Du får din serie av plastskenor och byter till ett nytt par varje eller varannan vecka, man ska ha skenorna i munnen dygnet runt men man kan enkelt ta ut dom för att äta eller borsta tänderna. Under behandlingens gång kommer du regelbundet på kontroller så att vi ser att allt går enligt planen. Hur lång tid en behandling tar är individuellt, men många kan få se sitt nya leende på så kort tid som 6 månader!
Snarkskena
Snarkskena
Att snarka är mest störande för omgivningen, men om det under sömnen även förekommer s.k. apnéer är det skadligt för dig själv.Vi har kontakt med läkare som utför sömnregistrering och genom denna kan se eventuella störningar. I förekommande fall utförs en s.k. CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) alt. apnéskena (snarkskena). Vi gör apneskenor i olika modeller och har även tilläggsutbildning i detta.

Hur fungerar en snarkskena?

Andningsuppehåll orsakas oftast av att tungan faller bakåt i svalget. Då kan luftströmmen till och från lungorna helt eller delvis blockeras. Snarkskenan gör att vi kan fixera käkarna i ett framskjutet läge  och därmed hindra tungan från att täppa till svalget.

När vi mottagit en remiss från din läkare kan vi göra en undersökning och ta ett digitalt avtryck av dina tänder för att sedan kunna framställa din snarkskena.Därefter återkommer du för kontroller och vi gör justeringar när det behövs.
En friskare mun
Tandlossning
Tandlossning är en vanligt förekommande sjukdom i munnen. Det är en inflammatorisk sjukdom som drabbar tandens stödjevävnad, tandkött och käkben. Man lägger oftast inte märke till symptomen i början av sjukdomsförloppet, men vid en längre framskriden sjukdom kan man lägga märke till att tänderna blir lösa och har större mellanrum.

Vid behandling av tandlossning börjar vi alltid med en grundlig undersökning. Vi tar röntgenbilder av alla tänder och undersöker tandköttet. Din behandling är individuell och beror på svårighetsgraden av tandlossningen.Det är alltid bättre att förebygga en sjukdom än att behandla den. Våra tandhygienister är experter på att förebygga och behandla tandlossning, genom att avlägsna bakteriebeläggningar och ge dig råd om hur du bäst tar hand om dina tänder.

Ibland kan det vara svårt att få bukt med de fördjupade tandköttsfickorna. Då kan en operation vara ett alternativ. Syftet med behandlingen är att avlägsna infektiös vävnad, det gör tandläkaren genom att göra ett litet snitt vid tandköttet för att lättare kunna göra rent det sjuka området. Då tandlossning är en kronisk sjukdom är det av stor vikt att fortsätta gå på efterkontroller och stödbehandling hos tandhygienisten.
Ett vitare leende
Tandblekning
Ibland kan något så enkelt som tandblekning göra stor skillnad. Vi erbjuder hemmablekning med individuella skenor, och använder oss av Opalescence blekgel som endast går att få hos en legitimerad tandläkare. Med den här metoden bleker du dina tänder på ett bekvämt och säkert sätt och får ett resultat som håller länge. Vid det första besöket tar vi ett avtryck av dina tänder.

Du får sedan komma tillbaka en gång till för att få dina skenor och blekgel, vid det tillfället får du även instruktioner i hur du ska gå tillväga. Räkna med att använda skenorna i 7-10 dagar, under dagtid ca 4 timmar alternativt sova med skenorna på natten.

Vi rekommenderar dig att använda Opalescence tandkräm efter avslutad tandblekning för att undvika nya missfärgningar.
Allt fler uppsöker oss för att de är missnöjda med utseendet på tänderna, och kanske till och med undviker att le. Våra tandläkare har lång erfarenhet av att återskapa naturligt vackra leenden med porslinfasader. Tack vare dagens teknik kommer porslinet att ha exakt samma färg och utseende som den egna emaljen.

Anledningarna till att man kan vara missnöjd med utseendet på tänderna är många, här är några exempel:
  • Tänder med stora sprickor
  • Nedslipade tänder till följd av tandgnissling
  • Missfärgade lagningar på framtänderna
  • En ojämn tandrad
  • Skadat ytskikt på grund av yttre påverkan
1
Hur går det till?
Vid behov börjar vi med tandblekning för att få bort ytliga missfärgningar från samtliga tänder.
2
Anpassning
Man kan behöva slipa lite lätt på tandens yta för att porslinfasaderna ska sitta fast ordentligt, ibland behöver man inte slipa alls. Därefter tas ett digitalt avtryck, det skickar vi till våra tandtekniker som tillverkar dina porslinfasader. Om vi behöver slipa på tänderna så får du tillfälliga kompositfasader i väntan på dina riktiga fasader.
3
Känn efter
Du får se dina tänder digitalt innan vi sätter fast tänderna. Vi kan också sätta fast dom med ett tillfälligt material så att du får känna efter om du är helt nöjd. Till sist cementerar vi porslinfasaderna permanent.
Alla våra porslinfasader tillverkas av Willa Dental som är framstående inom estetisk tandvård. Vi är även medlemmar av Swedish Academy of Cosmetic Dentistry.
Botox är ett välstuderat och effektivt läkemedel som historiskt främst använts för estetiska behandlingar då det har en muskelavslappnande effekt. På senare år har studier gjorts som visar hur effektivt botox är för att minska  överbelastning i käkmuskulaturen. En femtedel av alla patienter uppvisar tecken på bruxism, och rörelseövningar i kombination med en bettskena är inte alltid tillräckligt och passar inte alla. Genom medicinsk muskelavslappning kan man bryta negativa inflammatoriska trender, minska smärta och besvär.

Vad har botox för användningsområde?
Botox i käkmuskulatur innebär en minskning av käkmuskelns funktion, detta innebär att en överfunktion blir betydligt svårare att uppnå samt att inflammationen får tid att minska. Till följd av att käkmuskulaturen får vila uppnås även en minskning av käkmuskelstorleken.

Hur går en Botox-behandling mot tandgnissling till?
Vid första besöket träffar du tandläkaren för en konsultation, som kommer förklara hur behandlingen kommer gå till, vad du kan förvänta dig av behandlingen samt att du får möjlighet att ställa frågor innan behandlingen påbörjas. Därefter bokar vi en tid för behandling.

Vilka får inte behandla med botox?
  • Patienter med en aktiv infektion (förkylning, feber)
  • Gravida patienter eller patienter som ammar
  • Ej ha en pågående herpes infektion
Vi tar alltid en fullständig hälsokontroll innan varje injektion för att säkerställa att behandlingen är lämplig.

Vad måste man tänka på efter behandling med Botox?
  • Ingen kraftig ökning av blodcirkulationen genom exempelvis träning eller bastu
  • Ej röra på injektionsområdet
Botox tar ca 1–2 veckor innan full effekt kan ses.

Hur lång tid tar behandlingen?
Ungefär 30–45 minuter

Kan jag jobba efter injektionen?
Så länge du inte har ett väldigt fysiskt arbete så är det inga problem att arbeta efter behandlingen.

Hur länge varar botox i käkmuskulatur?
Effekterna varar mellan 4–6 månader, och varar längre efter varje injektion.

Kommer jag få bedövning innan botox injektionen?
Bedövning erbjuds men till följd av att vi använder marknadens tunnaste nålar så brukar det inte behövas då endast ett lätt tryck känns vid injektion.

Vad har botox i käkmuskulaturen för bieffekter och komplikationer?
Den vanligaste komplikationen är att botox tryckts ut pga beröring från ursprungsområdet och därmed påverkat närliggande vävnad och ej gett önskad effekt i käkmuskeln. Vid sådana fall så har vi system och tekniker för att behandla dina besvär.