Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Tandproblem som kan kräva akut tandvård

Omedelbara tandvårdsbehov och akuta tandproblem

Att ha tandproblem kan vara en riktigt jobbig upplevelse och i vissa fall kan det krävas akut tandvård för att lindra smärta eller hindra ytterligare skador på tanden eller tandköttet. Här är några vanliga tandproblem som kan kräva akut tandvård:

  1. Akut tandvärk och pulpan: Om du upplever intensiv och ihållande tandvärk kan det vara ett tecken på att tandens pulpa, det mjuka inre skiktet av tanden, är inflammerad eller infekterad. Detta kan orsakas av karies, tandfraktur eller skada på tanden. En tandläkare kan hjälpa till att diagnostisera och behandla tandvärken, och i vissa fall kan det krävas rotfyllning eller tandutdragning.
  2. Avbruten eller förlorad tand: En tand kan brytas av, bitas av eller bli helt förlorad av flera anledningar, till exempel en olycka eller trauma. Om det är en mindre avbruten bit av tanden kan tandläkaren laga den med en fyllning. Om det är en större bit av tanden som har gått av kan det krävas en krona eller andra typer av ersättningar.. Att rädda en förlorad tand kan vara en tidsfråga, så det är viktigt att kontakta tandläkaren så snabbt som möjligt.
  3. Tandinfektion eller abscess: En tandinfektion eller abscess uppstår när en bakterieinfektion har nått tandens inre skikt. Det kan orsaka smärta, svullnad och feber. En tandinfektion kan behandlas med antibiotika och i vissa fall kan det krävas rotfyllning eller tandutdragning.
  4. Tandskador orsakade av sport eller olyckor: En olycka eller sportrelaterad skada kan orsaka skador på tänder, tandkött och munnen. En tandläkare kan hjälpa till att reparera skadorna och behandla smärta eller infektioner.

Upplever du tandproblem eller smärta? Tveka inte att kontakta oss för akut tandvård. Vi finns här för att hjälpa dig och att boka en tid är enkelt, ring oss idag på 08-640 00 93 eller använd vår onlinebokning.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.