Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Fluorbehandling - Stärk dina tänder och skydda mot karies

Varför är fluor viktigt för tandhälsan?

Fluor är viktigt för tandhälsan eftersom det stärker tandemaljen och gör den mer motståndskraftig mot syraangrepp som orsakar karies. Det hjälper även till att reparera tidiga tecken på emaljskador och förebygger ytterligare försämring av tänderna. Genom att använda fluor regelbundet kan man bidra till att upprätthålla en stark och hälsosam tandhälsa.

Källor till fluor

Det finns flera källor till fluor som kan ingå i din dagliga tandvårdsrutin. Fluortandkräm är en vanlig källa till fluor och rekommenderas för daglig användning. Fluorskölj kan användas som komplement till fluortandkräm för att ge extra skydd mot karies. Professionella fluorbehandlingar hos tandläkaren, såsom gel, skum eller lack, kan också bidra till att stärka tänderna och förebygga karies.

Rätt användning av fluortandkräm

För att få ut det mesta av fluortandkrämen är det viktigt att använda den på rätt sätt. Använd en ärtstor mängd tandkräm för vuxna och en klick för barn. Borsta tänderna två gånger om dagen och se till att du borstar alla ytor på tänderna. Skölj inte munnen direkt efter borstning, utan låt fluoret verka på tänderna en stund innan du sköljer munnen eller äter och dricker.

Säkerhet och risker med fluor

Medan fluor är säkert och effektivt för att förhindra karies, kan överexponering för fluor leda till fluoros, en störning som orsakar vita eller bruna fläckar på tänderna. För att minimera risken för fluoros är det viktigt att använda fluortandkräm i rekommenderade mängder och att förvara fluortandkräm utom räckhåll för små barn.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.