Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Tandreglering

Behöver du tandställning men önskar att det inte ska vara synligt? Invisalign kan vara det perfekta valet för dig. Som patient har du möjligheten att vara med och designa ditt nya leende.

Tandställningar är en vanlig metod för att korrigera tandfel och uppnå ett vackert och funktionellt leende. Genom att applicera kontrollerad kraft på tänderna kan tandställningar gradvis flytta dem till önskade positioner. Resultatet är inte bara kosmetiskt tilltalande, utan kan även förbättra tuggfunktionen och underlätta tandvården.

Behandlingen

1
Konsultation
Konsultationen är det första steget i din resa mot en förbättrad tandhälsa och ett vackrare leende. Vid den kostnadsfria konsultationen kommer du att träffa din tandläkare för en noggrann undersökning av dina tänder och en bedömning av ditt behov av tandställning. Tandläkaren kommer att noggrant undersöka dina tänder och utföra en grundlig bedömning för att fastställa vilka tandfel eller bettproblem som finns. Genom att analysera dina tand- och bettrelaterade utmaningar kan tandläkaren ge dig en individuell bedömning och skapa en behandlingsplan som är anpassad efter dina specifika behov och önskemål.
2
Planering och start av behandlingen
För att påbörja din Invisalign-behandling genomför vi en grundlig undersökning för att säkerställa tandhälsan. Vi tar bilder och avtryck av dina tänder, vilket hjälper oss tillsammans med Invisalign att planera behandlingen. Du får en virtuell 3D-simulering av hur resultatet kan bli. Vid godkännande beställs dina skenor som du kommer att byta varje eller varannan vecka.
3
Applicering av attachments och eventuell slipning
Vid behov kan små fästpunkter, kallade attachments, appliceras på specifika tänder för att hjälpa till med justeringen. Dessa attachments är diskreta och bidrar till att ge skenorna bättre grepp på tänderna. Ibland kan en lätt slipning av tänderna behövas för att skapa tillräckligt med utrymme för att flytta tänderna enligt planen.
4
Kontroller och snabbt synliga resultat
Du kommer att ha regelbundna kontroller under behandlingens gång för att säkerställa att allt fortskrider enligt planen. Invisalign-behandlingens tidsåtgång är individuell, men många patienter kan se resultat redan efter så lite som sex månader. Skenorna ska bäras dygnet runt men kan enkelt tas ut vid måltider och tandborstning.
5

Relaterade artiklar i vår tandvårdsguide

Invisalign vs. traditionell tandställning – Varför Invisalign är ett populärt alternativ

Upptäck fördelarna med Invisalign som en diskret, bekväm och effektiv metod för tandreglering.

Läs mer

Är Invisalign rätt för dig? – Ta reda på om du är en bra kandidat

Upptäck om Invisalign är rätt för dig - korrigera bett- och tandfel diskret. Boka en konsultation med en erfaren Invisalign-tandläkare.

Läs mer

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.