Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Akuttandvård

Vid akutbehandling hos tandläkaren bedöms och diagnostiseras dina tandbesvär noggrant. Sedan erbjuds du lämpliga behandlingsalternativ för att lindra symptomen och åtgärda det akuta tandproblemet.

Tandvärk kan uppkomma plötsligt och det är viktigt att snabbt få professionell hjälp. Exempel på akuta tandproblem kan vara visdomständer som orsakar smärta, en fyllning som lossnat, utslagna tänder eller andra skador på tänderna till följd av en olycka. Vi strävar efter att erbjuda en akuttid samma eller nästkommande dag för att säkerställa att du blir smärtfri och slipper lida i väntan på en ordinarie tandläkartid. Under ett akut besök genomför vi en snabb men noggrann undersökning för att identifiera problemet och vidta lämpliga åtgärder.

Så går ett akutbesök till

1
Bedömning och diagnostisering
Ett akut besök hos tandläkaren brukar inledas med att du får förklara dina symptom och besvär. Det kan vara allt från akut tandvärk till förlorade fyllningar, tandfrakturer eller tandlossning till följd av trauma eller skada. Tandläkaren kommer att genomföra en grundlig undersökning av din munhåla för att fastställa orsaken till dina besvär. Vid behov tas även röntgenbilder för att få en mer detaljerad bild av dina tänder och käkar.
2
Behandlingsalternativ och planering
Efter att ha bedömt och diagnostiserat ditt akuta tandproblem kommer tandläkaren att diskutera behandlingsalternativ med dig. Beroende på ditt tillstånd kan det finnas olika alternativ för akut tandvård. Tandläkaren kommer att förklara noggrant vilka alternativ som är lämpliga för att lindra dina symptom och lösa det akuta problemet. Du kommer att få information om fördelar, risker och kostnader för varje behandlingsalternativ. Detta ger dig möjlighet att fatta välgrundade beslut om vilken behandling du vill genomgå. Tandläkaren kommer att svara på dina frågor och ge dig den nödvändiga informationen för att du ska kunna göra ett informerat val.
3
Utförande av akut behandling
När du och tandläkaren har kommit överens om behandlingsplanen kommer den akuta behandlingen att påbörjas. Beroende på ditt specifika problem kan det innefatta olika åtgärder. Exempelvis kan tandläkaren behöva ta bort en trasig tand eller fyllning, utföra en rotfyllning eller genomföra en tandutdragning. Ibland kan antibiotika förskrivas om det finns en infektion. Tandläkaren kommer att arbeta noggrant och försiktigt för att lindra dina symptom och lösa det akuta tandproblemet på bästa möjliga sätt. Om ytterligare besök behövs för att slutföra behandlingen kommer tandläkaren att boka in dessa tider med dig.
4
5

Relaterade artiklar i vår tandvårdsguide

Tandproblem som kan kräva akut tandvård

Vanliga tandproblem som kan kräva akut tandvård och få snabb lindring och behandling för smärta och skador. Kontakta oss för omedelbar hjälp och boka tid idag.

Läs mer

Vad man kan förvänta sig under ett akut tandvårdsbesök

Vid akuta tandproblem är en tandläkare den bästa personen att kontakta. Läs mer om exempel på akuta tandproblem och hur vår tandläkarmottagning på Södermalm kan hjälpa dig.

Läs mer

Förebyggande åtgärder för att minska risken för akuta tandproblem

Lär dig enkla tips för att förebygga akuta tandproblem och hålla dina tänder och tandkött friska och starka. Regelbunden tandvård, korrekt rengöring och andra förebyggande åtgärder kan göra skillnad.

Läs mer

Skriv ett meddelande, så hör vi av oss!

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.