Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Tandkirurgi

Kirurgiska ingrepp innefattar bedömning, behandling och planering av ersättning av förlorade tänder. Vi fokuserar på ditt välbefinnande för att säkerställa att du återfår ett strålande leende.

Tandkirurgi är en specialiserad gren inom tandvården som fokuserar på att behandla komplexa tandproblem som kräver kirurgiska ingrepp. Dessa ingrepp kan omfatta allt från att extrahera visdomständer till att ta bort skadade eller infekterade tandrötter. På vår klinik har vi erfarna tandläkare med spetskompetens inom kirurgi som är dedikerade till att ge dig den mest effektiva och bekväma vården under denna process.

Behandlingen

1
Diagnostik och Bedömning
Det första steget i behandlingen är att noggrant diagnostisera och bedöma ditt specifika fall. Vår tandkirurg kommer att använda avancerad teknologi och röntgen för att få en detaljerad bild av dina tänder, tandrötter och käkben. Genom denna noggranna bedömning kan vi planera och anpassa behandlingen efter dina individuella behov. Vi erbjuder även lugnande läkemedel vid behov.
2
Kirurgiskt ingrepp
När bedömningen är klar och behandlingsplanen är fastställd, kommer tandkirurgen att genomföra det kirurgiska ingreppet. Detta kan inkludera extraktion av visdomständer som växer snett eller orsakar obehag, eller borttagning av skadade tandrötter som är infekterade. Under hela ingreppet kommer du att vara under säker övervakning och omhändertagande för att säkerställa din komfort och säkerhet.
3
Eftervård och Återhämtning
Efter det kirurgiska ingreppet är det viktigt att följa våra tandläkares eftervårdsinstruktioner noggrant. Du kan förvänta dig en viss grad av obehag och svullnad efter behandlingen, men detta är normalt och kan hanteras med ordinerad smärtlindring och kyla. Det är viktigt att undvika vissa aktiviteter, som att dricka genom sugrör, träna eller röka, under återhämtningsperioden för att minimera risken för komplikationer. Vår tandläkare kommer att schemalägga uppföljningsbesök för att övervaka din återhämtning och säkerställa att allt går som planerat.
4
Ersättning av förlorade tänder vid behov
Efter att den skadade eller infekterade tanden har blivit borttagen, kan det vara nödvändigt att utforska alternativ för att ersätta den förlorade tanden. Beroende på din individuella situation kan tandläkaren rekommendera olika ersättningsalternativ såsom tandimplantat, en tandbro eller en avtagbar protes. Ersättning av den förlorade tanden är en viktig del av tandvården efter tandkirurgi och syftar till att återställa ditt leende och din förmåga att tugga ordentligt. Vår tandläkare kommer att diskutera dina alternativ och hjälpa dig att välja den bästa lösningen för dig.
5

Relaterade artiklar i vår tandvårdsguide

Tandimplantat - En lösning för att ersätta förlorade tänder

Söker du en tandläkare på Södermalm? Upptäck fördelarna med tandimplantat hos våra erfarna tandläkare.

Läs mer

Förebyggande åtgärder för att minska risken för akuta tandproblem

Lär dig enkla tips för att förebygga akuta tandproblem och hålla dina tänder och tandkött friska och starka. Regelbunden tandvård, korrekt rengöring och andra förebyggande åtgärder kan göra skillnad.

Läs mer

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.