Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Vanliga frågor om tandimplantat

Tandimplantat - En permanent lösning för saknade tänder

 1. Vad är ett tandimplantat?
  Ett tandimplantat är en titanskruv som placeras i käkbenet för att ersätta saknade tänder. Den fungerar som en konstgjord tandrot och kan stödja en krona, bro eller protes.
 1. Är tandimplantat en smärtsam behandling?
  Nej, tandimplantat är inte en smärtsam behandling eftersom den utförs under lokalbedövning. Efter proceduren kan det finnas en mild smärta och svullnad, men detta kan kontrolleras med smärtstillande läkemedel och is.
 2. Hur länge tar det att få tandimplantat?
  Tiden för att få tandimplantat varierar beroende på patientens behov och omfattning av behandlingen. Generellt tar processen mellan 3 till 6 månader, inklusive läkningstiden.
 3. Vilka är de vanligaste orsakerna till att tandimplantat misslyckas?
  De vanligaste orsakerna till att tandimplantat misslyckas är dålig oral hygien, rökning, bristande läkning, infektion och felaktig placering.
 4. Kan tandimplantat avvisas av kroppen?
  Nej, eftersom tandimplantat är gjorda av biokompatibla material som titan, är risken för avstötning mycket liten.
 5. Är tandimplantat en permanent lösning?
  Med rätt vård och underhåll kan tandimplantat vara en långvarig lösning, i många fall livet ut. Det är dock viktigt att komma ihåg att de kan behöva justeras eller ersättas över tiden.
 6. Vad är kostnaden för tandimplantat?
  Kostnaden för tandimplantat varierar beroende på patientens behov och omfattning av behandlingen. Vid Mariatorgets Tandläkarmottagning erbjuder vi delbetalning med Resurs Bank för att göra behandlingen mer ekonomiskt hanterbar.

Om du har fler frågor om tandimplantat eller vill diskutera om denna behandling är lämplig för dig, boka en konsultation hos oss på Mariatorgets Tandläkarmottagning. Vi finns här för att hjälpa dig.

Läs mer om vår behandling

Tandimplantat

Välkommen till vår tandläkarmottagning på Södermalm, Stockholm. Vi specialiserar oss på högkvalitativa tandimplantat med erfarna tandläkare. Boka din kostnadsfria konsultation idag!

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.