Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Hur man kan hantera tandlossningens psykologiska effekter

Hantering av de psykologiska effekterna av tandlossning

Förebyggande och behandling av tandlossning

Tandförlust och tandproblem som orsakas av tandlossning kan ha en negativ inverkan på självkänslan och livskvaliteten hos de som drabbas. Det är vanligt att känna sig självmedveten om tandförlust eller missfärgningar som orsakas av tandproblem. Men det finns saker som man kan göra för att hantera de psykologiska effekterna av tandlossning.

Förstå orsakerna bakom tandproblem och förebyggande åtgärder

En viktig del av att hantera tandlossningens psykologiska effekter är att förstå orsakerna bakom tandproblem och hur man kan förebygga och behandla tandlossning. Regelbunden tandvård och besök hos tandläkaren kan hjälpa till att upptäcka tandproblem i ett tidigt skede och ge möjlighet till tidig behandling, vilket kan minska risken för tandförlust. Det kan också vara användbart att söka stöd från tandvårdspersonal, framförallt våra erfarna tandhygienister som är mycket vana vid att behandla tandlossning och även ha samtal med patienterna, för att hantera känslor av oro eller nedstämdhet som kan uppstå på grund av tandförlust och tandproblem.

Alternativ för tandersättning och återställa självkänsla

För att hantera tandförlust och tandproblem kan det också vara till hjälp att undersöka alternativ för tandersättning, såsom tandimplantat eller proteser. Detta kan hjälpa till att återupprätta självkänslan och självförtroendet genom att återställa tänderna till deras tidigare utseende och funktion.

Tandförlust och tandproblem kan ha en negativ inverkan på livskvaliteten, men det finns steg man kan ta för att hantera de psykologiska effekterna av tandlossning. Genom att förstå orsakerna bakom tandproblem, söka professionellt stöd och undersöka alternativ för tandersättning kan man återfå självkänslan och leva ett hälsosamt och lyckligt liv.

Få professionell tandvård och boka tid idag

Vi vill gärna hjälpa dig att återfå en god tandhälsa och livskvalitet. Kontakta oss idag för att boka tid hos en av våra tandhygienister eller boka en kostnadsfri konsultation.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.