Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Tandvårdsrutiner för barn och ungdomar - Vikten av regelbunden tandvård och tidiga besök hos tandläkaren

Vikten av regelbunden tandvård för barn och ungdomar

Att lära sig goda tandvårdsrutiner i unga år är avgörande för att upprätthålla en hälsosam munhälsa och förebygga tandproblem senare i livet. I denna artikel kommer vi att titta närmare på tandvårdsrutiner för barn och ungdomar, inklusive varför det är viktigt att besöka tandläkaren regelbundet och vad som kan förväntas under dessa besök.

Tandläkarbesök och goda tandvårdsrutiner för optimal munhälsa

Regelbunden tandvård för barn och ungdomar är viktig av flera skäl. För det första hjälper det till att upptäcka tandproblem tidigt innan de utvecklas till mer allvarliga tillstånd som kan kräva mer omfattande behandling. Det kan också hjälpa till att förebygga karies och andra tandproblem, vilket kan bidra till att minska behovet av kostsamma tandbehandlingar senare i livet.

Tandläkare rekommenderar vanligtvis att barn börjar besöka tandläkaren när de är ungefär 1 år gamla, eller när den första tanden bryter fram. Under dessa tidiga besök kan tandläkaren bedöma barnets munhälsa och ge råd om tandvårdsrutiner som kan hjälpa till att förebygga tandproblem senare i livet.

När barn blir äldre rekommenderas vanligtvis att de besöker tandläkaren regelbundet, vanligtvis en eller två gånger om året. Under dessa besök kan tandläkaren utföra rutinundersökningar, rengöra tänderna och ge råd om hur man kan upprätthålla god munhygien. Om tandläkaren upptäcker några tandproblem kan de ge råd om lämplig behandling eller hänvisa till en specialist om det behövs.

För att upprätthålla god munhygien hemma är det viktigt att barn och ungdomar borstar tänderna två gånger om dagen och använder tandtråd eller mellanrumsborstar för att rengöra mellan tänderna. Att minska konsumtionen av sockerhaltiga livsmedel och drycker, inklusive läsk och godis, kan också bidra till att förebygga karies och andra tandproblem.

Sammanfattningsvis är det viktigt att etablera goda tandvårdsrutiner i unga år för att upprätthålla en hälsosam munhälsa. Regelbundna tandläkarbesök och god munhygien hemma kan bidra till att förebygga tandproblem och minska behovet av kostsamma tandbehandlingar senare i livet.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.