Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Regelbundna tandläkarbesök - En investering i din munhälsa

Varför är regelbundna tandläkarbesök viktiga?

Regelbundna tandläkarbesök är viktiga för att upptäcka och behandla tand- och tandköttssjukdomar i ett tidigt skede. Att gå på regelbundna kontroller hjälper dig att hålla dina tänder och tandkött friska och starka. Dessutom kan tandläkaren ge råd om hur du kan förbättra din dagliga tandvårdsrutin.

Vad händer under en rutinundersökning?‍

Under en rutinundersökning kommer din tandläkare att undersöka dina tänder och tandkött för tecken på karies, tandköttsinflammation och andra problem. Du kan även få en tandstensborttagning för att ta bort plack och tandsten som byggts upp på tänderna och längs tandköttslinjen. Om det behövs kan tandläkaren ta röntgenbilder för att upptäcka dolda problem och bedöma din munhälsa mer grundligt.

Hur ofta bör du besöka tandläkaren?‍

Hur ofta du bör besöka tandläkaren varierar beroende på din individuella munhälsa och risk för tand- och tandköttssjukdomar. Generellt rekommenderas det att besöka tandläkaren minst en gång om året för en kontroll och vid behov professionell tandrengöring hos tandhygienist. Om du har en högre risk för tand- och tandköttssjukdomar kan det vara lämpligt att besöka tandläkaren oftare, kanske var sjätte månad. Genom att gå på regelbundna tandläkarbesök och följa din tandläkares råd kan du investera i din munhälsa och förebygga framtida problem. Kombinerat med en god daglig tandvårdsrutin hjälper detta till att hålla dina tänder och tandkött friska och starka.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.