Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Särskilt tandvårdsbidrag

Berättigande till bidraget

Fylla kriterierna och bedömning av bidraget

Särskilt tandvårdsbidrag är ett ekonomiskt bidrag som är tillgängligt för personer med vissa sjukdomar eller funktionsnedsättningar som kan påverka tandhälsan. För att vara berättigad till bidraget måste du uppfylla följande kriterier: Du måste fylla minst 24 år under året och vara försäkrad i Sverige. Din tandläkare eller tandhygienist kommer att bedöma om du uppfyller villkoren för att erhålla bidraget, baserat på underlag som styrker din sjukdom eller funktionsnedsättning.

Användning av bidraget

Tillämpning och betalning av bidraget

Särskilt tandvårdsbidrag kan användas för olika tandvårdsåtgärder, inklusive förebyggande vård såsom undersökningar och tandrengöring samt delbetalning för abonnemangstandvård. Bidraget uppgår till 600 kronor per halvår och betalas ut den 1 januari och 1 juli varje år. Det går inte att spara bidraget från ett halvår till ett annat, men det går att dela upp användningen av bidraget.

Ansökan och användning av bidraget

För att utnyttja bidraget behöver du besöka en tandläkare eller tandhygienist som är ansluten till det statliga tandvårdsstödet. Du behöver inte ansöka om bidraget separat, men din tandläkare eller tandhygienist behöver ha tillräckligt med underlag som styrker din sjukdom eller funktionsnedsättning. Om din tandläkare eller tandhygienist bedömer att du har rätt till bidraget, kommer beloppet att dras av från din räkning. Priset för behandlingen kan variera beroende på tandläkarens eller tandhygienistens prislista, men du har rätt att få en prisuppgift i förväg.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.