Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Tandblekning - Förberedelser och förväntningar

Att bleka tänderna är en populär estetisk behandling som kan ge dig ett vackert, vitt leende. Innan du påbörjar en tandblekningsbehandling är det viktigt att förstå vad det innebär och hur du kan uppnå bästa möjliga resultat. I den här artikeln kommer vi att gå igenom viktig information som hjälper dig att fatta välgrundade beslut om tandblekning.

Vad är tandblekning och hur fungerar det?

Tandblekning är en process där tändernas färg ljusas upp genom att använda blekmedel som tränger in i tandemaljen och bryter ner färgade molekyler. De vanligaste blekmedlen är väteperoxid och karbamidperoxid, som båda är effektiva för att behandla både yttre och inre missfärgningar.

Potentiella risker och biverkningar av tandblekning

Tandblekning är generellt säkert, men det finns några potentiella risker och biverkningar som du bör vara medveten om. De vanligaste biverkningarna är känslighet i tänderna och irritation i tandköttet. För att minimera dessa risker är det viktigt att följa anvisningarna för den valda blekningsmetoden och att konsultera din tandläkare innan du påbörjar behandlingen.

Hur man väljer den bästa metoden för tandblekning

För att välja den bästa metoden för tandblekning bör du överväga din budget, hur snabbt du vill se resultat, hur mycket tid du är villig att investera i behandlingen och om du har känsliga tänder eller tandkött. Det är också viktigt att konsultera din tandläkare för att få en professionell bedömning av din munhälsa och vägledning om vilken metod som är mest lämplig för dig.

Hur länge varar resultatet av tandblekning?

Resultatet av tandblekning varierar beroende på den använda metoden, din livsstil och din dagliga tandvårdsrutin. Generellt sett kan du förvänta dig att resultaten varar från sex månader till ett par år. För att förlänga resultatet av tandblekningen bör du undvika livsmedel och drycker som kan missfärga tänderna, sluta röka och upprätthålla en god munhygien genom att borsta och använda tandtråd regelbundet.

Förbered dig för tandblekning genom att samla relevant information, vara medveten om potentiella risker och biverkningar, och arbeta med din tandläkare för att välja den bästa metoden för dig. På så sätt kan du njuta av ett vackert, vitt leende med självförtroende.

Läs mer om vår behandling

Skalfasader

Med skalfasader kan du enkelt och permanent korrigera missfärgningar, ojämnheter och tandskador. Utforska vår skonsamma och skräddarsydda behandling med porslinsfasader för ett naturligt leende.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.