Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Tandborstning - Nyckeln till en frisk mun

Varför är tandborstning viktigt?

Att borsta tänderna regelbundet är avgörande för att avlägsna plack och matrester som kan orsaka karies och tandköttsproblem. Genom att göra detta förebygger du allvarligare tandproblem och upprätthåller en god munhälsa.

Rätt teknik för tandborstning

För att uppnå bästa resultat bör du använda en mjuk tandborste och borsta i en 45-graders vinkel mot tandköttet. Använd små cirkulära rörelser för att rengöra alla ytor och nå in i varje vrå. Tänk på att borsta i minst två minuter, två gånger om dagen, för att effektivt ta bort plack och förebygga karies.

Att välja rätt tandborste

När du väljer tandborste, se till att välja en med mjuka borststrån för att undvika skador på tandköttet och tandemaljen. Elektriska tandborstar kan vara mer effektiva än manuella, då de ger en mer konsekvent och korrekt teknik. Byt ut tandborsten var tredje månad, eller tidigare om borststråna är slitna.

Tandkräm och fluorsköljning

För att ytterligare skydda tänderna mot karies, använd en fluortandkräm. Fluor stärker tandemaljen och gör den mer motståndskraftig mot syraangrepp. Efter tandborstning kan du överväga att använda en fluorskölj för extra skydd. Kom dock ihåg att inte skölja munnen direkt efter borstning, utan låt fluoret verka på tänderna en stund innan du sköljer eller äter och dricker.

Ta hand om dina tänder för en frisk munhälsa

Genom att följa dessa råd förbättrar du din munhälsa och håller tänderna friska och starka. Tandborstning bör vara en viktig del av din dagliga rutin. Se till att borsta ordentligt, använda rätt tandborste och fluortandkräm för att minska risken för karies och tandköttsproblem.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.