Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Bettskenor och tandgnissling - vad du behöver veta

Vad är tandgnissling?

Tandgnissling är en vanlig tandproblem som innebär att man omedvetet biter ihop tänderna och gnisslar dem mot varandra, vanligtvis under natten. Detta kan leda till tänder som slits ner, ömhet i käkarna, huvudvärk och nacksmärta.

Varför gnisslar man tänderna?

Orsakerna till tandgnissling kan variera från person till person. Stress och ångest är vanliga orsaker, men det kan också vara en följd av en obalans i bettet eller käkledsproblem.

Hur behandlas tandgnissling?

Bettskenor

En bettskena är en vanlig behandling för tandgnissling. Det är en liten, skräddarsydd apparat som passar över tänderna för att förhindra att de gnisslas mot varandra. Det kan också minska trycket på käklederna och minska risken för tandproblem.

Botox-behandling för tandgnissling och käkmuskelsmärta

Botox-behandling är en annan behandling som kan användas för att lindra tandgnissling och käkmuskelsmärta. Botox injiceras i käk- och tuggmusklerna för att minska spänningen och minska smärta och obehag.

Sammanfattningsvis är tandgnissling är en vanlig tandproblem som kan leda till allvarliga tand- och käkproblem. En bettskena är en vanlig behandling för tandgnissling och kan också användas för att behandla andra tandproblem. Botox-behandling kan också användas för att lindra tandgnissling och käkmuskelsmärta. Om du lider av tandgnissling bör du besöka en tandläkare för rådgivning och behandling.

Besök oss för mer information och bokning

Kom till oss för att få mer information om bettskenor och behandling av tandgnissling. Vår erfarna tandläkarteam hjälper dig med allt du behöver för att återfå en sund munhälsa. Boka tid idag!

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.