Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Tandgnissling - Hur det kan skada tänderna och hur man upptäcker det i tid

Tandgnissling - En potentiell fara för dina tänder

Symtom och orsaker till tandgnissling

Tandgnissling, även känt som bruxism, kan leda till allvarliga skador på tänderna om det inte behandlas i tid. När man gnisslar tänderna pressas de mot varandra med stor kraft, vilket kan orsaka nötning av tändernas emalj och till och med tandfrakturer.

En vanlig orsak till tandgnissling är stress, men det kan också bero på en ojusterad bettställning eller sömnapné. Det är viktigt att upptäcka tandgnissling i tid för att undvika skador på tänderna. Vanliga tecken på tandgnissling inkluderar ömhet i käkarna, huvudvärk och slitna tänder.

Behandling av tandgnissling - Skydda dina tänder

Få professionell hjälp och rådgivning

Om du misstänker att du gnisslar tänderna är det viktigt att söka hjälp från en tandläkare eller tandhygienist. De kan göra en grundlig undersökning av tänderna och käkarna för att bedöma skadorna och föreslå lämplig behandling. Behandlingsalternativ kan inkludera användning av en bettskena under natten för att minska trycket på tänderna, justering av bettet för att minska nötning och riktad träning för att slappna av käkmusklerna.

Att upptäcka tandgnissling tidigt och få lämplig behandling kan inte bara skydda tänderna från skador utan också förbättra sömnen och minska symtomen på stress och ångest. Kontakta oss idag för att boka en undersökning och få professionell rådgivning om hur du kan skydda dina tänder från tandgnissling och dess skador.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.