Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Graviditet och tandhälsa: Så påverkas dina tänder

Tandhälsa under graviditeten - Vikten av god tandhygien och regelbunden vård

Graviditet kan ha en påverkan på din tandhälsa, och därför är det viktigt att ta hand om tänderna under graviditeten. Hormonförändringar kan göra att tandköttet blir känsligare och det är därför viktigt att upprätthålla god tandhygien. Det finns även vissa saker att tänka på gällande tandvård under graviditeten.

Tandvård och behandlingar under graviditeten - Vad du behöver veta

Först och främst är det tryggt att genomgå undersökningar och behandlingar under graviditeten. Det finns dock vissa behandlingar som kan skjutas upp till efter graviditeten om det inte är akut, som till exempel kosmetiska ingrepp som tandblekning.

Under graviditeten är det extra viktigt att ha en god tandhygien, och regelbunden tandborstning och användning av tandtråd är ett bra sätt att upprätthålla det. Om man lider av morgonillamående och kräkningar kan det vara bra att skölja munnen med vatten eller fluorlösning för att skydda emaljen och att aldrig borsta tänderna direkt efter utan att vänta minst 30 minuter efter.

Tandhygien under graviditeten - Tips och rekommendationer för att bibehålla en god tandhälsa

Under graviditeten kan hormonella förändringar öka risken för tandproblem som karies och tandköttsinflammation. Därför är det viktigt att vara extra noga med sin tandhygien och undvika överdrivet intag av sötsaker och sockerhaltiga drycker för att bibehålla en god tandhälsa. Det är också viktigt att informera tandläkaren om att du är gravid och vilken vecka du är i, så att de kan ta hänsyn till det vid behandlingar.

‍Om du har ytterligare frågor eller oro kring tandvård under graviditeten, tveka inte att kontakta oss för rådgivning eller boka tid för en undersökning.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Daniel Daneshmir

Tandläkare

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.