Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Vad är tandlossning och vad orsakar det?

Tandlossning – En allvarlig tandhälsosjukdom

Orsaker till tandlossning

Tandlossning är en allvarlig tandhälsosjukdom som kan leda till tandförlust och tandköttssjukdomar om den inte behandlas i tid. Tandlossning orsakas av bakteriell plack som bildas på tänderna och om den inte tas bort regelbundet kan den leda till inflammation och skada på tandköttet och omgivande vävnader.

Riskfaktorer för tandlossning

Det finns flera faktorer som kan öka risken för tandlossning, inklusive rökning, diabetes, stress och hormonella förändringar. Även vissa mediciner kan ha en negativ effekt på tandhälsan och öka risken för tandlossning.

Förebyggande åtgärder och behandling

Förebyggande åtgärder

Förebyggande åtgärder såsom regelbunden tandborstning, tandtrådning och användning av munskölj kan hjälpa till att minska risken för tandlossning. Professionell tandrengöring och borttagning av tandsten hos tandhygienisten kan också vara nödvändigt för att upprätthålla en god tandhälsa och förhindra tandlossning.

Behandling av tandlossning

Om tandlossning redan har utvecklats är det viktigt att söka behandling så snart som möjligt för att undvika allvarliga konsekvenser såsom tandförlust och tandköttssjukdomar. Våra erfarna tandhygienister kan hjälpa till att utvärdera graden av tandlossning och föreslå lämplig behandling, inklusive borttagning av tandsten och polering samt eventuellt operation om det behövs.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.