Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Moderna tandproteser för äldre - En översikt över de olika typerna av tandproteser som finns tillgängliga för äldre

Tandproteser för äldre


Tandproteser är en vanlig lösning för äldre som har förlorat en eller flera tänder. Det finns olika typer av tandproteser som kan användas, beroende på patientens specifika behov. Här är en översikt över de olika typerna av tandproteser som finns tillgängliga:

Helproteser


Helproteser används när patienten har förlorat alla sina tänder. Dessa tandproteser kan placeras i överkäken, underkäken eller både över- och underkäken. De kan vara avtagbara eller permanenta, beroende på patientens önskemål och tandhälsotillstånd.

DelproteserDelproteser används när patienten har förlorat en eller flera tänder, men fortfarande har kvar några kvarvarande tänder. Dessa tandproteser fästs vanligtvis med krokar som fäster på de befintliga tänderna för att hålla protesen på plats.

Implantatstödda proteser


Implantatstödda proteser är en mer permanent lösning för tandproteser. De består av implantat som placeras i käken, på vilka protesen sedan fästs. Implantaten fungerar som en grundläggande struktur för protesen och ger en mer stabil lösning.

Tips för att ta hand om dina proteser

Oavsett vilken typ av tandprotes som används är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt för att förlänga deras livslängd och förhindra eventuella problem. Här är några tips för att ta hand om dina tandproteser:

  1. Rengör regelbundet: Rengöring av tandproteser är viktigt för att förhindra uppkomsten av tandproblem. Det är viktigt att rengöra proteserna efter varje måltid och innan du går och lägger dig på kvällen. Använd en mjuk borste och tandkräm som är speciellt utformad för tandproteser.
  2. Skölj munnen regelbundet: Skölj munnen med vatten eller en munsköljningslösning efter varje måltid för att hjälpa till att ta bort eventuella matrester som fastnat under protesen.
  3. Undvik hårda eller klibbiga livsmedel: Undvik hårda eller klibbiga livsmedel som kan skada eller lossa protesen.
  4. Besök tandläkaren regelbundet: Det är viktigt att besöka tandläkaren regelbundet för att säkerställa att dina tandproteser passar bra och fungerar som de ska. Tandläkaren kan också kontrollera om det finns några tandproblem som kan påverka protesen.

Tandproteser kan vara en bra lösning för äldre som har förlorat tänder. Genom att ta hand om tandproteser på rätt sätt kan man undvika obehag och smärta, och också bibehålla en god allmänhälsa. Regelbunden tandvård och besök hos tandläkaren är viktigt för att säkerställa att tandproteserna passar ordentligt och fungerar som de ska. Om du har frågor eller funderingar om tandproteser, tveka inte att kontakta oss för rådgivning och bokning av tid för undersökning och behandling.

Läs mer om vår behandling

Tandimplantat

Välkommen till vår tandläkarmottagning på Södermalm, Stockholm. Vi specialiserar oss på högkvalitativa tandimplantat med erfarna tandläkare. Boka din kostnadsfria konsultation idag!

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.