Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Tandsten - vad det är och hur det påverkar din tandhälsa

Tandsten är en hård, gul eller brunaktig beläggning som bildas på tänderna när plack har blivit kvar på ytan för länge.

Vad är tandsten?

Tandsten bildas oftast närmast tandköttet och kan göra det svårt att rengöra tänderna ordentligt. Detta kan i sin tur orsaka tandköttssjukdomar som gingivit och parodontit, som kan leda till tandförlust om de inte behandlas i tid.

Symtom och upptäckt av tandsten

Symtom på tandsten kan inkludera en känsla av att tänderna känns "tjocka" eller täckta, illaluktande andedräkt och missfärgade tänder. En tandläkare eller tandhygienist kan upptäcka tandsten under en basundersökning och avlägsna den med hjälp av handinstrument eller ultraljud.

Förebyggande och behandling av tandsten

För att förebygga tandsten är det viktigt att ha en god tandhygien och att regelbundet borsta tänderna och använda tandtråd för att ta bort plack. Det är också viktigt att besöka tandläkaren eller tandhygienisten regelbundet för en professionell rengöring och undersökning. Om du har tandsten kan det vara nödvändigt med en professionell rengöring för att ta bort den och förebygga tandköttssjukdomar.

Ta hand om din tandhälsa

Sammanfattningsvis är tandsten en hård beläggning som bildas på tänderna när plack inte avlägsnas ordentligt. Genom god tandhygien och regelbundna undersökningar kan du förebygga tandsten och ta hand om din tandhälsa på bästa möjliga sätt.

Boka tid hos Mariatorgets tandläkarmottagning

Vill du ha hjälp med att ta hand om din tandhälsa? Boka en tid hos oss på Mariatorgets tandläkarmottagning. Vi har erfarna tandläkare och tandhygienister som kan hjälpa dig att upprätthålla en god tandhälsa och förebygga tandproblem. Ring oss idag för att boka tid, eller använd vår onlinebokning.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.