Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Tandvård för personer med demenssjukdom - Tips och strategier för att ge tandvård till personer med demenssjukdom

Tips för att ge tandvård till personer med demenssjukdom

Skapa en tandvårdsrutin

En konsekvent tandvårdsrutin kan hjälpa personen att förstå vikten av tandvård och göra det lättare att ta hand om tänderna. Försök att göra tandborstning och användning av munskölj en del av personens dagliga rutin.

Använd enkel och tydlig kommunikation

Personer med demenssjukdom kan ha svårt att förstå instruktioner. Använd enkel och tydlig kommunikation när du förklarar tandvårdstekniker eller andra aspekter av tandvården.

Använd mjuka tandborstar

Många personer med demenssjukdom kan ha känslig tandkött eller svårigheter med att öppna munnen. Använd en mjuk tandborste och var försiktig när du borstar tänderna.

H3: Ge stöd vid tandborstning

Ge personen stöd vid tandborstning genom att placera din hand på deras hand eller arm. På så sätt kan du guida personens hand utan att det känns hotfullt eller obehagligt.

Använd ett gott omfång munvatten

Munvatten kan hjälpa till att förhindra tandproblem genom att avlägsna bakterier och plack. Använd ett munskölj med ett gott omfång, men var noga med att inte låta personen svälja det.

Sök tandvård regelbundet

Regelbundna tandvårdsbesök är viktiga för att upptäcka tandproblem i tid. Se till att personen besöker tandläkaren regelbundet och be om råd om hur du kan hjälpa personen att upprätthålla god tandhälsa.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.