Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Tandvårdsstödet – vad är det och hur fungerar det?

Berättigande och registrering

Krav för att vara berättigad till tandvårdsstödet

Tandvårdsstödet är en statlig tandvårdsförmån som finns till för att hjälpa personer med en begränsad inkomst att få tillgång till tandvård till en rimlig kostnad. Det är en del av det svenska socialförsäkringssystemet och administreras av Försäkringskassan.

Berättigande och registrering

För att vara berättigad till tandvårdsstödet behöver du vara folkbokförd i Sverige och ha fyllt 23 år. Tandvårdsstödet täcker bland annat förebyggande tandvård, undersökningar och annan nödvändig tandvård. Det innebär också att du endast betalar en del av kostnaden för tandvård, medan resten betalas av staten.

Tillämpning och begränsningar

För att ta del av tandvårdsstödet behöver du inte ansöka själv. Istället registrerar din tandvårdsklinik dig automatiskt för förmånen. Du behöver däremot betala en egenavgift vid varje besök hos tandläkaren eller tandhygienisten.

Krav för att vara berättigad till tandvårdsstödet

Det finns vissa krav som behöver uppfyllas för att vara berättigad till tandvårdsstödet. För att få förmånen ska du:

Ha fyllt 23 år.

Vara folkbokförd i Sverige.

Undantag och begränsningar

Tandvårdsstödet täcker inte alla tandvårdsbehandlingar. Det innebär att du fortfarande kan behöva betala fullt pris för till exempel all typ av kosmetisk tandvård som tandblekning eller porslinfasader. Det är också viktigt att tänka på att tandvårdsstödet har en viss kostnadsbegränsning och kan inte täcka all tandvård.

Kontakta oss för mer information

Om du har frågor eller vill ha mer information om tandvårdsstödet är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna med att förstå hur förmånen fungerar och vad den täcker. Vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa dig med din tandvård!

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.