Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Förebyggande åtgärder för att minska risken för akuta tandproblem

Tips för att förebygga akuta tandproblem

  • Regelbunden tandvård och besök hos tandläkare: Besök tandläkaren minst en gång om året för en kontroll och rengöring av tänderna.
  • Rengöring av tänderna och tandköttet hemma: Rengör tänderna ordentligt två gånger om dagen med en bra tandborste alt eltandborste och tandkräm med fluor. Använd även tandtråd eller interdentalborstar för att rengöra mellan tänderna.
  • Användning av tandskydd vid sport: Använd alltid en tandskydd för att skydda tänderna från slag och stötar under sportaktiviteter.
  • Begränsa sötsaker och kolhydrater i kosten: Försök att begränsa intaget av sötsaker och välj hälsosamma alternativ för att minska risken för karies och andra tandproblem.
  • Sluta röka och undvik användning av nikotinprodukter: Genom att sluta röka kan du minska risken för tandlossning och cancer i munnen.
  • Använda en bra tandborste och tandtråd dagligen: Använd en mjuk tandborste och tandtråd för att hålla tänderna rena och friska.

Genom att följa dessa enkla tips kan du minska risken för akuta tandproblem och hålla dina tänder och tandkött friska och starka. Tveka inte att kontakta oss om du behöver ytterligare råd eller tandvårdstjänster.


Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.