Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Vanliga tandproblem för äldre - En översikt över tandproblem som är vanliga bland äldre och hur man kan förebygga och behandla dem.

Tandförlust och dess orsaker

När vi åldras kan vi uppleva förändringar i vår tandhälsa som vi tidigare inte har upplevt. Vanliga tandproblem för äldre inkluderar tandförlust, tandköttsproblem och karies. Det är viktigt att förstå dessa problem och hur man kan förebygga och behandla dem.

Vanliga tandköttsproblem hos äldre

Tandförlust är ett vanligt problem bland äldre och kan ha olika orsaker. Det kan bero på försummad tandvård, sjukdomar som påverkar tandköttet eller benvävnaden samt skador. Äldre personer kan också behöva tandproteser, vilket kan leda till ytterligare problem som irritation och inflammation i tandköttet.

Karies och dess förekomst hos äldre

Tandköttsproblem är också vanliga hos äldre och bör behandlas i tid. Gingivit och parodontit är två vanliga tandköttsproblem som kan leda till tandförlust och allvarligare hälsoproblem om de inte behandlas.

Vikten av regelbunden tandvård och tandläkarbesök

Karies är inte bara ett problem för barn och unga, utan kan även påverka äldre personer. Risken för karies ökar när vi åldras, eftersom tandköttet kan dra sig tillbaka och exponera mer av tandens yta. Därför är det viktigt att upprätthålla en god tandvård genom livet, inklusive regelbunden borstning och användning av tandtråd.

För att förebygga och behandla dessa vanliga tandproblem är det viktigt att ha regelbunden tandvård och besöka tandläkaren regelbundet. Äldre personer kan också dra nytta av att använda en mjukare tandborste, eftersom tandköttet kan vara känsligare med åldern. En balanserad kost och begränsad konsumtion av söta livsmedel är också viktigt.

Våra erfarna tandläkare och tandhygienister kan hjälpa till

Våra erfarna tandläkare och tandhygienister kan hjälpa till att förebygga och behandla dessa vanliga tandproblem hos äldre. Tveka inte att boka en tid för att diskutera din tandvård med oss.

Läs mer om vår behandling

Undersökning

Regelbundna tandläkarbesök förebygger tandproblem. Vid undersökningen kontrolleras tänder, tandkött och röntgenbilder tas vid behov. Ta hand om din munhälsa idag.

Melika Eken

Tandsköterska

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.