Tack vi har tagit emot ditt meddelande!
Ojdå! Något gick fel, vänligen försök igen senare.

Hornsgatan 50A
118 21 Stockholm

07:45 - 17:00
07:45 - 17:00
07:45 - 16:00
07:45 - 17:00
07:45 - 12:00

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre

Medicinsk Botox

Säker och effektiv behandling med botox. Minska tuggmuskelns styrka och slipp besvär som spänningarna kan ge.

Behandling med Botox för käksmärta och tandgnissling

Botox är ett välstuderat och effektivt läkemedel som historiskt främst använts för estetiska behandlingar då det har en muskelavslappnande effekt. På senare år har studier gjorts som visar hur effektivt botox är för att minska överbelastning i käkmuskulaturen. En femtedel av alla patienter uppvisar tecken på tandgnissling och sammanbitna tänder. Rörelseövningar i kombination med en bettskena är inte alltid tillräckligt och passar inte alla. Genom medicinsk muskelavslappning kan man bryta negativa inflammatoriska trender, minska smärta och besvär.

Botox i käkmuskulatur innebär en minskning av käkmuskelns funktion, detta innebär att en överfunktion blir betydligt svårare att uppnå samt att inflammationen får tid att minska. Till följd av att käkmuskulaturen får vila uppnås även en minskning av käkmuskelstorleken.  

1
2
3
4
5

Relaterade artiklar i vår tandvårdsguide

Botox – en behandling för skönhet och käkmuskelsmärta

Utforska fördelarna med Botox-behandlingar för att minska rynkor och lindra käkmuskelsmärta. Våra erfarna tandläkare erbjuder säkra och effektiva behandlingar.

Läs mer

Behandling av käkmuskelsmärta med botox - En innovativ lösning för tandgnissling

Upptäck fördelarna med botox-behandling för käkmuskulatur. Läs om effektiviteten, behandlingsförfarandet och bokning av konsultation för att ta reda på om det är rätt för dig.

Läs mer

Kontakta oss

Tack!

Vi har tagit emot ditt meddelande och hör av oss så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.